Kønsroller i litteraturen - En antologi ved Hans Hertel

Kønsroller i litteraturen
  • Titel: Kønsroller i litteraturen - En antologi ved Hans Hertel
  • Forfatter: F.F.
  • Sidetal: 208
  • Stand: Lettere slidt
  • Udgiver: Informations Forlag
  • På lager (antal): Lager under opdatering... (error: 500)
  • Sprog: Dansk

Fra bagsiden:

Denne antologi er et forsøg på at føre kvindebevægelsens og den nye mandebevægelses opgør med kønsrollerne ind i litteraturen og litteraturlæsningen.

Antologien ser med nye briller på kendte forfatterskabers skildring af kvinder og mænd: fra Bibelen over Rousseau og Ibsen til Rifbjerg. Også triviallitteraturen indrages med Ib Henrik Cavling.

Antologien fortæller om nogle af de kvindelige forfatterskaber, som i de sidste 100 år har søgt at skabe en modverden til mændenes, men tit er blevet ''glemt'' eller gjort til grin: fra Amalie Skram og Thit Jensen til Doris Lessing og Erica Jong.

Fra 188'ernes sædelighedsfejde til 1970'ernes franske og italienske kvindebevægelse med egne blade og forlag.

Antologien giver både en praktisk introduktion til kønspolitisk litteraturanalyse og til den nye feministiske kritik og dens undervisningsprogrammer. Samtidig præsenteres en række af de navne - især fra den yngre generation af kvindeforskere - der arbejde med kønsrolleanalyse inden for litteratur, film, teologi og kvindehistorie.

''Kønsroller i litteraturen'' er både orientering og debatoplæg - og tilrettelagt så den kan bruges i undervisningen. Bogen er skrevet af Lone Baacke, Anne Behrndt, Chr. Braad Thomsen, Elias Bredsdorff, Suzanne Brøgger, Mogens Brøndsted, Tove Burup, Pil Dahlerup, Karen Dissing Melega, Lone Fatum, Merete Gerlach-Nielsen, Jette Hannibal, Hans Hertel, Anne Birgitte Richard, Elaine Showalter, Werner Thierry, Karin Westman Berg og Søren VinterbergDKK 50