Familieliv - 11 Undersøgelser af Normalitet, Galskab og Familie

Familieliv
  • Titel: Familieliv - 11 Undersøgelser af Normalitet, Galskab og Familie
  • Forfatter: R.D. Laing og A. Esterson
  • Sidetal: 327
  • Stand: Lettere slidt
  • Udgiver: Bibliotek Rhodos
  • På lager (antal): 1
  • Sprog: Dansk

Fra bagsiden:

I fem år gennemførte Laing og Esterson en række undersøgelser af skizofrene kvinder og deres familier. Rapport-bogen Familieliv fremlægger en del af det dokumentariske materiale, der er udgangspunktet for Ken Loachs film "Family Life".
De 11 kvinder i disse undersøgelser havde alle fået stille diagnosen "skizofren". Deres sygdomsbillede og symptomber var beskrevet i kliniske journaler. Laing og Esterson overskrider den kliniske opfattelse af skizofreni som noget der er "i vejen" med én person. Ved også at inddrage patienternes familier i undersøgelsen viser de at de kliniske "sygdomstegn" og "symptomer" er socialt forståelige ud fra familiesituationen.
Familieliv eftersporer de enkelte familiemedlemmers forhold til hinanden og hele det komplicerede net af gensidige påvirkninger, regler og rolletildelinger, der udgør familien som socialt system. Gennem skarpsindige iagttagelser, beskrivelser af familierne i funktion og interviews, hvor familiemedlemmerne enkeltvis og sammen fortæller om deres situation, giver bogen et levende billede af de sociale og familiemæssige årsager til det, der kaldes "skizofreni".
Men Familieliv afslører ikke alene sammenhængen mellem skizofreni og familiestruktur. Den viser samtidig en række træk ved familielivet, som også "normale" personer vil kunne genkende. Det erfaringsmateriale, der fremlægges her, er med til at bevise problemerne ved den nuværende familieform i det hele taget. Det viser også noget om de særlige forhold, der gælder for pigers opvækst og pigers stilling i familien.DKK 60